Scopul activității
Dezvoltarea și formarea comportamentului ecologic prin stimularea motivației pentru protecția naturii și derularea de actiuni concrete de protecție a mediului înconjurător
În fiecare an în ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Planetei Pământ. Anul acesta, din cauza pandemiei COVID 1, am fost, oarecum, îngrădiți în organizarea acestei activități.
Activitatea s – a desfășurat în mediul online și la domiciliul elevilor. La activitate au participat elevii și părinții acestora, îndrumați de cadrul didactic.
Activitățile s – au desfășurat în perioada 22 – 24 aprilie 2020. Toți copiii au trăit emoțiile momentelor propuse și au fost antrenați în diverse activități: vizionarea unor filme și documentate pe canalul you tube, audierea și vizionarea unor povești, concursuri, vizionarea unor ppt – uri, ecologizarea curții împreună cu familia, plantarea unor copaci, semințe, flori sau răsaduri, curățenia de primăvară, realizarea unor desene, colaje sau a unor lucrări folosind materiale reciclabile.
Activitățile au avut un caracter integrat, interdisciplinar, au respectat principiul educației incluzive, fără a face diferențe între elevi. Au combinat elemente specifice diferitelor domenii de activitate astfel încât să contribuie la dezvoltarea de competențe, abilități și atitudini specifice unei educații sustenabile.
Dezvoltarea și formarea comportamentului ecologic prin stimularea motivației pentru protecția naturii și derularea de actiuni concrete de protecție a mediului înconjurător
• Conștientizarea tuturor participanților asupra importanței protejării naturii pentru o viață sănătoasă;
• Conştientizarea efectelor negative ale poluării asupra mediului ;
• Înțelegerea importanței voluntariatului în acțiuni de ecologizare a mediului înconjurător;
• Implicarea elevilor în acțiuni de reciclare;
• Stimularea creativității elevilor;
• Dezvoltarea la elevi a deprinderilor de lucru în mediul online;
• Implicarea părinților în realizarea activităților proiectului.
Copiii sunt bureți de cunoștințe, știu că micile lor gesturi contează și pot fi convinși să fie responsabili dacă li se explică modurile în care pot contribui la salvarea planetei. În urma acestor activități copiii au ințeles că ei pot face diferența prin înșușirea unui comportament care va proteja omenirea împotriva catastrofelor și va face natura să zâmbească din nou.