Descriere

În data de 13 mai 2021 a fost sărbătorită Ziua Încrederii, alături de școlile implicate într-un proiect mai amplu” Școala Încrederii”, care are ca obiectiv transformarea școlii și comunității în comunități ale încrederii. Elevii au luat parte la orele obișnuite, în cadrul cărora au fost organizate diverse activități sub forma unor discuții în jurul încrederii, concursuri, povești terapeutice, elevii având ocazia să își împărtășească sentimentele, emoțiile, ideile și nu în ultimul rând să învețe să fie încrezători.
În cadrul orei de Comunicare în Limba Română, elevii au audiat povestea terapeutică ”Buburuza Încrezătoare”. Elevii au recunoscut emoțiile și sentimentele buburuzei, care era pusă în fața situației de a înfrunta singură viața, ea neavând încredere în forțele proprii și confruntându-se cu teama de necunoscut. Au fost întrebați cum ar fi acționat ei dacă erau puși în situația buburuzei și de ce. Au identificat situații asemănătoare din viața lor, felul în care au reacționat, dacă au avut încredere că vor depăși acea situație.
În cadrul orei de Matematică și Exploratea Mediului elevii au rezolvat, pe echipe, sarcinile de lucru de pe fișe, pentru a o ajuta pe buburuza Maia să devină încrezătoare, apoi au colorat o imagine din povestea audiată.
Urmând exemplul buburuzei Maia, care acum avea încredere în forțele proprii, în cadrul orei de Muzică și Mișcare, elevii au vizionat și interpretat cântecelul „Buburuza”, iar apoi au preparat sandvișuri-buburuză.