Descriere

Proiectul eTwinning le-a oferit ocazia elevilor de a exersa limba engleză în contexte de învățare diferite, de a dezvolta cele 8 competențe cheie din profilul de formare al absolventului. Elevii au lucrat în echipe naționale dar și în echipe multinaționale pentru a crea materiale didactice, chestionare, postere și jocuri online. Principalele activități au vizat conștientizarea impactului pe care fiecare acțiune făcută de om îl are asupra mediului. S-a pornit de la ideea că elevii trebuie să fie informați, să se documenteze, să propună soluții la problemele identificate și ulterior să devină activi. Un aspect important al acestui proiect este faptul că activitățile s-au putut desfășura online în perioada martie – iunie, elevii continuând să lucreze la documentele colaborative prin sugestiile făcute pe Forum sau prin discuțiile aferente paginilor de lucru în twinspace.

Scopul activității

Conștientizarea impactului acțiunilor omului asupra mediului și planetei

Obiectivele educaționale ale activității

– Dezvoltarea abilității de comunicare în limba engleză;
– Dezvoltarea abilității de a lucra în 4-5 echipe multinaționale, cu scopul de a identifica 2-3 soluții la problemele de mediu discutate;
– Utilizarea a 3-4 instrumente online noi cu scopul de a crea 3-4 produse colaborative;
– Crearea unor seturi de întrebări/afirmații/strofe/ poezii despre mediu și diverse probleme ecologice, ușor integrabile în curriculum.

Relevanța activității

Munca în echipe naționale și multinaționale a dus la crearea unor produse interesante și utile, care pot fi folosite ca Resurse Educaționale Deschise. Unul din aceste produse este jocul Kahoot! creat în echipe multinaționale pentru a sărbători Ziua Mediului. Echipa din România a propus două jocuri, Pollution (jucat de 106 elevi) și Plant Quizz (jucat de 79 elevi). Un alt produs realizat în proiect este o colecție de curiozități legate de natură și mediu, precum și ipostaze literare în care elevii și-au imaginat că sunt natura și că se adresează cititorului. Acestea au fost încărcate sub forma unui document online creat cu Flipbook.com. Echipele multinaționale au creat împreună un chestionar despre obiceiurile oamenilor și un cîntec despre planetă și poluare. Versurile și pozele au fost create de participanți pe twinspace, videoclipul a fost creat și încărcat pe YouTube de către echipa din România. Elevii au creat și un padlet în care au încărcat poze și videoclipuri care ilustrează atât problemele din comunitatea lor, cât și exemplele pozitive din aceeași comunitate.