Scopul activității
Predarea limbii engleze de o manieră atractivă, folosind instrumente digitale, în perioada pandemiei.
Perioada martie-iunie 2020 a zguduit din temelii întreaga lume şi a adus cu sine o nouă abordare. Nimic nu avea să mai fie la fel, totul trebuia regândit, iar proiectul „To be, or not to be ONLINE” este ceea ce avea să fie cel mai amplu şi solicitant proiect pentru școală, în general, pentru doamna profesoară Enache Roxana, în special.
În momentul în care doamna profesoară a acceptat că lumea virtuală nu este “duşmanul” a văzut oportunitatea predarii online. De aici începe adevărata educaţie, cea bazată pe dascăli moderni, “cool”, care sculptează o nouă faţă a sistemului de învăţămant… ONLINE.
În baza propriei experiențe didactice și a pasiunii pentru calculatoare, programe şi jocuri, domna profesoară a început să „jongleze” cu programe cum ar fi LOOM, Zoom, Corel, Word, Excel, GoogleForms, GoogleDocs, Jamboard, VegasMovieStudio, iar primul GoogleForm, prima întâlnire pe Zoom au încurajat-o, după primul tutorial şi prima lecţie de engleză să poată afirma asemeni lui Neil Amstrong „This is one small step for a (wo)man, one giant leap for the mankind.”(„Acesta este un pas mic pentru un om, un salt uriaş pentru omenire.”). A simţit ca poate face diferenţa, de dumneaei depinzând sute de elevi.
Predarea limbii engleze de o manieră atractivă, folosind instrumente digitale, în perioada pandemiei.
Dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba engleză şi de utilizare a instrumentelor digitale folosind materiale audio-video adaptate nivelului de studiu, particularităţilor şi nevoilor elevilor.
Elevii au fost prezenţi la toate orele desfășurate, contrar perioadei de predare la sala de clasă. În spatele ecranului, butonând, au prins curajul de a vorbi şi au putut manifesta interesul faţă de utilizarea gadgeturilor. Fiind pasionaţi de jocuri au devenit mult mai interesaţi şi de învăţarea limbii engleze folosind doar instrumente digitale. Acestia erau primii care terminau de vizualizat sau aplicat ceea ce le transmitem, primii care terminau testele sau care descopereau raspunsurile pentru întrebările adresate. Pentru ei acest mod de lucru a fost extrem de util lăsându-i cu achiziţii atât în domeniul competenţelor digitale cât şi al limbii engleze. Doamnele director şi doamnele învăţătoare au fost cele care au încurajat-o pe doamna profesoară Enache în a implementa şi instrui elevii claselor a III-a şi a IV-a pentru a folosi la capacitate maximă platforma educaţională şi programele utile pentru desfăşurarea orelor de curs. Materialele create au devenit resursă educaţională deschisă si exemplu de bună practică la nivelul şcolii și a colegilor profesori din județ.