Descriere

In urma participarii cu activitati desfasurate in cadrul proiectului ,,TEDI,SCOALA SIGURANTEI”,proiect destinat elevilor din clasa I, am fost desemnati castigatorii lunii februarie. Astfel , toti elevii din clasele I din scoala noastra ,au participat la o lectie pe aceasta tema ,sustinuta de reprezentantii Inspectoratului de Politie Hunedoara, iar pentru toti elevii din scoala noastra au prezentat ,in curtea scolii, o demonstratie a aparaturii Biroului de Criminalistica Hunedoara,precum si a dispozitivului sectiei de Circulatie Rutiera.
Ursuletul Tedi a premiat elevii din clasele I si a incantat elevii scolii noastre cu prezenta sa in timpul derularii acestor activitati.

Scopul activității

Implicarea elevilor in activitati extrascolare,participarea in cadrul proiectului Tedi, scoala sigurantei si dobandirea cunostintelor privind siguranta elevilor,atat privind circulatia rutiera, cat si siguranta lor in fiecare zi,acasa ,la scoala sau in vacante .

Obiectivele educaționale ale activității

  • cunoasterea regulilor de circulatie rutiera si a riscurilor la care sunt expusi, daca le incalca;
  • masuri privind siguranta elevilor in drumul spre scoala,siguranta in mijloacele de transport, siguranta acasa sau in timpul pauzelor ,la scoala, in timpul vacantelor;
  • apelarea numarului de urgenta,masuri de prim-ajutor,alimentatie sanatoasa etc.
  • Relevanța activității

    Elevii au nevoie de astfel de lectii, de astfel de participari in cadrul unor proiecte,astfel dezvoltandu-se si acumuland noi cunostinte necesare vietii.Tinand cont de varsta mica a acestor elevi,am imbinat activitatea de invatare cu cea de joc, am recompensat elevii mereu, astfel reusind sa captez atentia elevilor si sa desfasor aceste lectii.