Descriere

Activitatea „Tậrg caritabil de 8 Martie” se afla la prima ediṭie . Dorim ca , in continuare să ducem tradiṭia mai departe, prin realizarea unui eveniment tot mai bun. Suntem motivaṭi de faptul că putem să aducem un zậmbet, o lumina pe chipurile copiilor bolnavi de diferite forme de neoplasm( cancer).
Activitatea a fost desfaṣurata in parteneriat cu asociaṭia „Little People” Romania.
Au fost implicati toti elevii inclusiv cei aflati in posibile sitatii de risc, care au invăṭat să lucreze in echipa, să colaboreze ṣi să se aprecieze unii pe alṭii. Acestia au conṣtientizat că obiectele facute de ei sunt importante si pot contribui la o operă de caritate.
Proiectul a fost lansată pe site-urile ṣcolii si primariei comunei . Activitate ce a ȋnceput la 11:45. In 15 minute parinṭii si cadrele didactice au asezat mesele iar elevii implicati in grupuri de cate 10-12 au fost repartizaṭi la fiecare masa. Au fost desemnaṭi cate 3 elevi pentru valorificarea produselor ,3 elevi pentru reamenajarea mesei dupa vậnzarea unui anumit numar de produse si restul pentru „atragerea” de clienṭi. Prezentarea obiectelor de catre elevi a reprezentat punctul forte al activităṭii , acestia socializand cu cumparatorii, prezentandu-ṣi cật mai convingător calitatea obiectelor supuse valorificării. Elevii au fost cei care au stabilit preṭul fiecarei categorii de exponate.
Targul a fost deschis de catre directorul unităṭii de invatămận ṣi de reprezentatul asociaṭiei astfel dậnd startul vậnzării obiectelor.
Suma strậnsă a fost direcṭionată pentru ajutorarea copiilor suferinzi.

Scopul activității

Creşterea implicării civice a scolarilor, cadrelor didactice şi a comunităţii locale prin participarea directă la activităţi de voluntariat în sprijinul ajutorării copiilor ce sufera de neoplasm(cancer).

Obiectivele educaționale ale activității

Implicarea tuturor elevilor din invatamantul primar in pregatirea exponatelor supuse valorificarii in scop caritabil;
Cresterea responsabilitatii comunitatii locale prin sprijinirea copiilor suferinzi de boala sus mentionata;
Valorificarea in totalitate a obiectelor confectionate de elevii nostri sub indrumarea cadrelor didactice si cu implicarea directa a parintilor;
Creşterea satisfacţiei beneficiarilor direcţi şi indirecţi.
Dezvoltarea competentelor lingvistice, de comunicare si cooperare, mercantile si de antreprenoriat.

Relevanța activității

Rezultate calitative: -realizarea unor lucrări de artă plastică şi practică originale; -calitatea organizării Târgului de 8 Martie; -impact pozitiv asupra tuturor beneficiarilor; Rezultate cantitative: -participarea la activitate a cel putin 93 elevi – valorificarea produselor activităţii, promovarea obiectelor realizate, vânzarea lor în scop caritabil; – realizarea unor materiale video ce surprind momente relevante din timpul organizării expoziţiei si postarea acestora pe site-ul scolii;