Descriere

Activitatea a fost gândită pentru a conștientiza elevii școlii din Fârdea, jud. Timiș cu privire la importanța cunoașterii regulilor de circulație, ca și componentă a pregătirii elevilor pentru viață și pentru dezvoltarea abilităților de luare a deciziilor.

Activitatea a avut ca scop învățarea regulilor de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni, pentru siguranța lor și diminuarea riscurilor de accidente în rândul elevilor din localitate.

Activitatea s-a organizat pe străzile din localitate Fârdea. Agenții de poliție de la Postul de Poliție din comuna Fârdea și de la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș au explicat elevilor implicați în activitate semnificația semnelor de circulație, au făcut observații asupra traficului auto pe străzile din localitate, în funcție de categoria de drum și diferitele momente ale zilei, au oferit lămuriri cu privire la deplasarea bicicletelor pe trecerea de pietoni și au răspuns întrebărilor puse de elevi referitoare la purtarea centurii de siguranță și locul pe care trebuie să-l ocupe, în calitate de pasager, într-un autoturism în funcție de vârstă.

Activitatea a avut un impact pozitiv asupra elevilor și a părinților prezenți, aceștia apreciind caracterul non-formal care le-a permis o învățare experiențială.