Descriere

Consider că acest proiect este un exemplu de bună practică deoarece cel mai important aspect al instruirii active l-a constituit faptul că elevii au devenit co-participanți la propria lor instruire și educare.

Au fost implicați elevii cu CES și cei aflați în situații de abandon sau absenteism la realizarea expoziției tematice din holul școlii.
Pentru a sărbători Ziua Națională a României, am organizat activități de documentare folosind resursele spațiului CDI al școlii, precum și activități de cinstire a memoriei înaintașilor care au contribuit la realizarea Marii Uniri: realizarea de portrete ale marilor conducători, confecționarea de steaguri și felicitări, semnarea unei declarații de cinstire a eroilor, prezentarea unui moment artistic. Dintre activitățile proiectului, amintim:
-Elevii au fost provocați să îsi facă fotografii pe tema ”Patriotul de acasă”;
-Pe holul școlii a fost realizată o expoziție tematică ”100 de ani în 10 zile” cu desenele elevilor cu cerințe speciale-portretele marilor conducători.
-Fiecare clasă a avut un panou cu materialele realizate pentru a marca acest eveniment unic sub numele ”România la ceas Centenar”.
-Elevii clasei a III- a au prezentat un moment artistic deosebit, în vizită la prietenii lor din clasa a II-a de la Liceul De Arte din Oradea
-Sub semnul ”Prieteni în an Centenar”, elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Hidișelu de Sus, împreună cu elevii Liceului de Arte din Oradea, au realizat o ghirlandă tricolor cu numele lor.
-Elevii claselor gimnaziale au recitat poezii patriotice și au intonat cântece patriotice, fluturând steagul României cu mare admirație și onoare.
-Elevii au avut onoarea de a depune o coroană de flori din partea lor la Monumentul Eroilor din localiatatea Hidișelu de Sus.

Scopul activității

Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, prin activități de cinstire a memoriei eroilor noștri

Obiectivele educaționale ale activității

  • Îmbogățirea vocabularului activ și pasiv cu informații despre Centenar;
  • Recunoașterea evenimentului istoric sărbătorit;
  • Manifestarea afecțiunii față de poporul nostru, limba română, strămoși;
  • Utilizarea unor metode și unelte simple în realizarea activității practice propuse;
  • Manifestarea atitudinilor de cooperare în timpul activităților.
  • Relevanța activității

    Elevii aflați în risc de abandon școlar și cei cu cerințe educaționale speciale s-au arătat entuziasmați când au fost provocați să se implice în buna desfășurare a acestei activități.