Descriere
Activitatea a fost proiectată pe baza unui proiect extracurricular adresat elevilor din Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț.
Proiectul educațional a urmărit consolidarea relației elev-părinte (mama), într-un cadru special creat, prin realizarea unor activități interactive dedicate zilei de 8 Martie. Programul a început cu recitarea de către fiecare copil a unor versuri create special pentru mama lui. Un moment emoționant care a adus lacrimi de fericire și bucurie pe obrajii mămicilor, dar și al copiilor. S-a continuat cu conceperea și scrierea împreună cu mămicile a unor versuri după acronimul MAMA pe inimioare decorate și decupate de copii. Am destins atmosfera cu ajutorul unor jocuri prin care mămicile au demonstrat cât de mult își cunosc copiii, jocul „DA – NU”, „Întrebări amuzante”. La final, cu măiestrie și emoție fiecare echipă a confecționat și decorat borcanul cu „Dulceață de suflet pentru mama” personalizat de copii și care conține mesaje motivaționale pentru fiecare zi a lunii. S-au cântat cântecele, s-au mâncat prăjituri și s-au creat amintiri ce vor dura pentru totdeauna.
Activitatea de bune practici a implicat mai multe categorii de beneficiari: elevii de ciclul primar, părinții și cadrele didactice de la învățământul primar și reprezentanții comunității locale. Acest lucru dă proiectului amploare și face ca impactul să nu rezoneze doar la nivelul elevilor ci și al cadrelor didactice și părinții Școlii Gimnaziale nr. 3 Piatra Neamț.
Cei care au apreciat în mod deosebit proiectul au fost părinții care au accentuat valorificarea potențialului artistic și creator al copiilor prin intermediul activităților artistico-plastice și practice, stimularea curiozității și interesului copiilor pentru manifestările ce exprimă Ziua Mamei, dar și consolidarea relației elev-școală-părinți prin realizarea unor activități interactive și educative
Scopul activității
Valorificarea potentialului artistic si creativ al copiilor prin intermediul activitatilor artistico-plastice si practice, stimularea curiozitatii si interesului copiilor pentru manifestarile ce exprima ziua mamei si consolidarea relatiei elev – scoala si parinti prin realizarea unor activitati interactive si educative.
Obiectivele educaționale ale activității
Sa cunoasca maxime si cugetari despre mama create de-a lungul timpului;
Sa memoreze, sa creeze si sa recite expresiv poezii cu si despre mama;
Sa realizeze impreuna cu mama „borcanul cu dulceata de suflet pentru mama”;
Sa participe interactiv la jocuri de cunoastere a celuilalt;
Sa compuna texte in versuri pornind de la acronimul MAMA;
Sa–si arate pretuirea si cinstirea fata de mame, bunici, cadre didactice printr-un moment artistic corespunzator maretiei evenimentului.
Relevanța activității
Impactul acestor activitati asupra elevilor cu risc este major deoarece ii influenteaza puternic emotional si le ofera momente speciale, rar intalnite.