Descriere

Prin proiectul ”QUESTO – Deschide porțile spre legende rășinărene”, ne-am propus să oferim atât turiștilor cât și localnicilor o alternativă de actualitate pentru petrecerea timpului liber și descoperirea unor comori locale prea puțin promovate. Proiectul a pornit de la ideea unor elevi de ”a se plimba” virtual pe străzile din Rășinari, în perioada în care tuturor ne-a lipsit acest lucru, și de a descoperi monumente, obiective turistice și de interes în comunitate. Ducând ideea în plan mai larg, ne-am propus să promovăm Rășinariul în rândul turiștilor, aducându-i mai aproape de legendele locului.
Învățarea prin descoperire, rezolvarea de probleme, învățarea din autenticitatea experiențelor trăite, au fost parte din modul elevilor de asimilare de noi cunoștințe, de dobândire de noi competențe.
Succesul proiectului a fost vizibil de îndată ce aplicația a putut fii utilizată, datorită faptului că prezentul își pune amprenta asupra noastră, fiind cu toții atrași de tehnologia digitală. Recenziile au dat și dau un plus valoare acestui proiect inedit.
Parteneriatele cu autoritățile publice, cu pensiunile agroturistice din comună, cu muzeul etnografic local, au adus un real beneficiu promovării proiectului nostru, turiștii fiind încântați să descopere într-o comunitate rurală o aplicație pe care o pot găsi, deocamdată, în marile metropole ale lumii.
Caracterul interdisciplinar al proiectului își face simțită prezența în toate etapele sale de desfășurare și, chiar și în prezent, când proiectul este finalizat, rezultatele acestuia sunt, la nivel educațional, lecții pentru tinerii implicați.