Descriere

Activitatea s-a numit „Concurs International de Creatie – Eco-Fantezii de Crăciun” iar școala noastră a participat ]n calitate de partener. În această activitate , am coordonat implicarea a 15 cadre didactice care au îndrumat activitatea a 32 de elevi. Elevii au fost încurajați și stimulați să ia parte la o activitate ecologică de confecționare de ornamente de Crăciun destinate târgului de Crăciun organizat de inițiatorii concursului: Grădinița Prieteniei P.P., în parteneriat cu ISJ Arad, Școala Specială „Raza de Soare” Arad, cu Predskolska Ustanova „Nasi Biseri” Kanjiza, Serbia și Școala Generală „Lucian Magdu” Batania, Ungaria.

Scopul târgului era de a obține fonduri pentru copiii cu dizabilități și pentru prevenirea riscului de abandon școlar al preșcolarilor si elevilor din medii dezavantajate, cu cerințe educationale speciale și cu alte dificultati de învățare. Elevii au confecționat decorațiuni și ornamente destinate acestui târg, pe care apoi le-am colectat, împachetat și trimis prin colet. La finalul activității, toate cadrele didactice au primit diplome de coordonator, adeverințe de voluntar iar elevii au primit diplome cu premii.

Scopul activității

Stimularea copiilor de a lua parte la o activitate ecologică unde, din materialele colectate, pot realiza diferite activități practice, realizând o reciclare creativă, realizarea unor ECO decoraţiuni și ECO ornamente specifice Crăciunului și donarea sumelor strânse din vânzarea decorațiunilor elevilor aflați în situații de risc.

Obiectivele educaționale ale activității

  • Să confecționeze jucării din diferite materiale reciclabile;
  • Sa realizeze eco-decorațiuni de Crăciun: brăduți decorativi, ornamente de Crăciun pentru masă, coronițe de Crăciun din materiale reciclabile, ornamente pentru brad etc.;
  • Să creeze măști și origami de Crăciun din diverse materiale, inclusiv reciclabile, tehnica quilling, etc;
  • Să lucreze în echipă în vederea realizării produselor finite;
  • Să colecteze și să trimită produsele realizate Ia târgul cu vânzare din Arad;
  • Să înțeleagă rolul și scopul muncii lor, produsele fiind destinate copiilor defavorizați economic, cu CES și copiilor aflați în risc de abandon școlar.
  • Relevanța activității

    Elevii școlii noastre s-au implicat și au lucrat în echipe. Ei au folosit materiale reciclabile și au creat decorațiuni și ornamente de Crăciun. Toate decorațiunile create de ei au fost trimise Ia partenerii din proiect, care au organizat un târg de vânzare a acestor produse în Arad. Banii strânși din vânzarea ornamentelor au fost donați elevilor aflați în situații de risc, acesta fiind și scopul principal al parteneriatului.