Descriere

Activitatea a început prin prezentare de tip multimedia a unui film despre viața unei femei pilot, prezentare ce le oferă elevilor un model de succes ce se vrea a fi un punct de plecare pentru stabilirea unor eroi model pentru propriile activități decizii.

Metoda folosita este de tip CLIL ceea ce permite elevilor atât dezvoltarea abilităților de comunicare in limba engleză precum și stabilirea propriului sistem de valori si interese. Urmează discuții și interacțiuni verbale, elevii fiind organizați în perechi și echipe.

Scopul activității

Dezvoltarea competentelor de comunicare si interactiune in limba engleza.

Obiectivele educaționale ale activității

Competente lingvistice, afective ,emoționale de comunicare si interacțiune

Competențe de format / dezvoltate elevilor

Competente lingvistice, afective ,emoționale de comunicare si interacțiune.

Relevanța activității

Ne referim aici în special la copii care au probleme în exprimarea verbală, chiar dacă nivelul lor de limbă este unul destul de bun. Atunci când subiectul de discuție este unul din universul personal sau de interes personal, discuțiile purtate pe marginea acestuia implică cu ușurință chiar și o astfel de categorie.

Activitatea le dă posibilitatea în primul rând la o dezvoltare a competențelor comunicative cât și la identificarea unor oportunități de a-și contura o imagine pozitivă față de sine, de a reflecta la traseul lor profesional.