Descriere

Activitatea online „Omul de zăpadă” s-a desfășurat pe platforma Classroom, în cadrul disciplinei de Dezvoltare personală. Lecția a debutat cu prezentarea și lecturarea „Legendei omului de zăpadă” (format PPT), urmărindu-se sensibilizarea elevilor. Aceștia și-au exprimat părerea în legătură cu materialul prezentat, stările emoționale prin care au trecut. Activitatea a continuat cu două jocuri create de mine, folosind resursele WORDWALL și KAHOOT, urmărindu-se recunoașterea emoțiilor de bază, asocierea acestora în contexte diferite. În ultima parte a lecției s-a folosit tabla digitală JAMBOARD distribuită, elevii având mai multe cerințe de rezolvat: asocieri ghicitori –omul de zăpadă, crearea propriului om de zăpadă prin potrivirea elementelor date etc.
În final, ca și temă, au avut de realizat propriul om de zăpadă din plastilină, folosindu-se de indicațiile oferite de link-ul trimis.
Caracterul intrerdisciplinar al lecției reiese din activitățile matematice (asocieri), muzicale (cântecul Omul de zăpadă folosit la captarea atenției),activitățile de arte vizuale (confecționarea omului de zăpadă din plastilină) etc.
Activitatea didactică online „ Omul de zăpadă ” poate fi modificată, adaptată în funcție de particularitățile de vârstă și individuale, de nivelul și specificul clasei, al zonei etc. Resursele educaționale create și prezentate în cadrul activității (https://wordwall.net/resource/7524933/s%c4%83-recunoa%c8%99tem-emo%c8%9biile, https://create.kahoot.it/details/6961d2c0-4d8c-4b43-b291-2818340df79d) pot fi folosite și în cadrul altor discipline (CLR, AVAP). Sper să fie de un real folos și altor colegi.