Descriere

Este vorba despre activitățile din anul școlar 2018-2019, clasa pregătitoare, copilașilor le era foarte teamă de despărțirea de părinți, de grădiniță și atunci m-am gândit cum aș putea să îi atrag,cum as putea să îi fac, într-un timp foarte scurt, să le placă școala, dar în același timp să nu pierdem materia pe care trebuia să o parcurgem.
Elevii au învățat să se exprime în diverse moduri și au devenit creativi, am integrat artele creative care au avut un efect în creșterea motivației pentru învățarea citit-scrisului și a achizițiilor matematice. Sala de clasa era un adevărat atelier de creație, aici unii și-au descoperit aptitudinile. Am încercat să încurajez cooperarea și sprijinul reciproc pentru realizarea oricărui produs.
Parteneriat strâns cu părinții care au colaborat, au fost partenerii noștri în învățare, în crearea diferitelor lucrări, în excursii, la reuniuni.

Scopul activității

dezvoltarea liberei exprimări, curaj în inițiative,dorinta de a veni în completare cu o idee proprie

Obiectivele educaționale ale activității

motivația, curajul, creativitatea, comunicarea

Relevanța activității

Rezultatele elevilor au fost ca după fiecare activitate au rămas cu câte un beneficiu și anume; în activitățile cu părinții au fost foarte siguri pe ei, aveau stâlpul de care se putea rezima, beneficiul lor a fost îmbunătățirea relației dintre ei și părinți, apoi părinții la rândul lor au fost responsabilizați de rolul școlii, a crescut stimă de sine, au învățat să organizeze o expoziție, au devenit foarte receptivi, atenție, responsabili, veneau cu idei noi.