Descriere

Știind cât de importantă este ora de matematică, atât pentru elevi cât și pentru părinții acestora, m-am văzut nevoită în această perioadă de școală online să recurg la metode cât mai eficiente și mai bune pentru a nu pierde contactul cu elevii mei și implicit pentru a nu rămâne cu materia nepredată. Astfel, acasă, mi-am improvizat o mică sală de clasă (mi-am pus o tablă, un laptop, microfon) iar orele le desfășuram după orarul stabilit de conducerea școlii, folosind platforma creată la nivelul școlii noastre(platforma online meet.jitsi). Așa am reușit să fiu alături de elevii mei, să ne auzim, să rezolvăm împreună problemele mai dificile, să poată pune întrebări acolo unde nu au înțeles și să primească răspunsuri. De asemenea pe google classroom am creat pentru fiecare clasă, o clasă virtuală unde elevii îmi trimiteau temele rezolvate, le corectam și trimiteam fiecăruia comentariile la temele verificate. Munca este titanică, iar corectarea pe calculator la matematică, obositoare.

Scopul activității

Scopul activității este de a dezvolta la elevi atât competențe în matematică, cât și competențe digitale și de utilizare a noilor tehnologii.

Obiectivele educaționale ale activității

. să aplice, în practică, noțiunile de geometrie și algebră studiate.
. să îmbine în mod creativ noțiunile învățate la matematică și informatică.
. să dezvolte creativitatea și abilitățile de comunicare.
. să dezvolte capacitatea de rezolvare de probleme.
. promovarea importanței educației și a rolului școlii chiar și în situații noi(școala online).

Relevanța activității

Ținând legătura zilnic cu elevii, nu s-au simțit abandonați de către mine, așteptau cu nerăbdare ora de matematică și chiar am observant că le place foarte mult. Au fost activi la fiecare oră, și-au trimis de fiecare dată temele la timp și au dat dovadă de multă seriozitate. Mai mult am fost uimită de ușurința cu care ei folosesc telefoanele ,laptopurile, tabletele, cât de ușor iși creează conturi, trimit materiale, etc.