Descriere

Din septembrie 2014 elevii Școlii Dimitrie Sturdza Tecuci beneficiază de cel mai nou soft de învățare interactivă și multimedia: SMART Notebook. Folosit cu succes în SUA, Marea Britanie, Finlanda, Norvegia, Germania, Republica Moldova, iar de câțiva ani și în România, SMART Notebook permite cadrelor didactice să creeze lecții de mare impact, iar elevilor acces la conținut educațional de înaltă calitate și angajare în învățare interactivă unică.
Grupul devine extrem de interactiv, angajat, iar experiențele educaționale foarte productive. Stârnește curiozitatea, inspiră, motivează. Jocurile și software-ul interactiv îi ajută pe elevi să dobândească competențe și cunoștințe într-un mod captivant și eficient.
Cumulti-touchelevii pot lucraîmpreunăsauindependentla tablă cudegetelesauunstilou special, folosind cerneală digitală. Fiecare centimetrude suprafață esteunspațiu de lucrucolaborativ–mai mulți elevi,mai multeacțiuni în același timp.
SMART Notebook a fost creatșirafinatpe bazafeedback-uluide laeducatorii din toată lumea,pentru a sprijiniovarietatedestiluripedagogice, subiecte și grupe de vârstă.
Poate fi folosit la toate disciplinele, transformând astfel adicția copiilor pentru
device-uri de ultimă tehnologie în resursă importantă pentru propria formare.
Acesta este viitorul în tehnologia educațională și putem spune că elevii noștri vor avea lumea la vârful degetelor.

Scopul activității

Utilizarea tehnologiei IT în educație, transformarea procesului educativ într-unul interactiv, interesant, atractiv și colaborativ. Promovarea învățării prin experiență, învățarea prin joacă, învățarea interculturală, munca în echipă, interdisciplinaritatea. Crearea și utilizarea softurilor educaționale smartnotebook pentru tabla interactivă SMART MB 680.

Obiectivele educaționale ale activității

  • sporirea performanţelor şcolare;
  • reducerea absenteismului;
  • creșterea promovabilității la evaluările naţionale ale elevilor.
  • Relevanța activității

    Elevii cu un prag emoțional ridicat, emotivi, interiorizați au devenit mai activi, mai comunicativi, au depășit barierele psihologice și au o relație foarte bună cu ceilalți colegi, demonstrând astfel că folosirea tehnologiei IT în strategia didactică contribuie la dezvoltarea inteligenței interpersonale și la formarea autonomiei personale la elevii din clasele primare. Un impact deosebit de valoros îl are acest proiect și asupra copiilor cu dificultăți de învățare și deficit de atenție, explicațiile orale fiind dublate de material intuitiv-imagine, mișcare și sunet-înțelegerea se produce mai repede, scade nivelul anxietății și crește motivația.
    Crearea unui mediu prietenos de învățare, mai apropiat celui de acasa unde tableta, telefonul și calculatorul creează mediul de confort al celor mai mulți dintre copii sec XXI, diminuează dificultățile de adaptare și scurtează perioada de acomodare cu mediul școlar prin motivație intrinsecă.