Descriere

Proiectul Lecturiada 24 își propune să-i atragă pe elevii de gimnaziu in universul cărților, obișnuindu-i de mici să prețuiască valoarea tipăriturilor. Încurajând lectura și promovând beneficiile acesteia pe termen lung, clubul de lectură a ajuns să aibă din ce în ce mai mulți membri care se implică cu seriozitate și cu plăcere în acest proiect. Participanții sunt încântați de oferta editurii partenere, de volumele alese și citite până acum, dar și de întâlnirile lunare în cadrul cărora se discută și se schimbă impresii pe marginea cărților achiziționate.
Acest proiect este dedicat tuturor elevilor de gimnaziu și îi implică în egală măsură și pe cei aflați în situatie de risc, încurajându-i pe toți să fie empatici, sensibili, toleranți și creativi. În prezent, clubul numără 36 de participanți, 35 de elevi fiind colegi ai aceleiași clase. La club, s-au estompat barierele între copii, toți având același statut, de supercititori.
Proiectul Lecturiada 24 este unul extraordinar, încurajând lectura în rândul elevilor de gimnaziu. Apropierea copiilor de lumea cărților se face treptat, prin alegerea unor volume pe gustul lor, din literatura cotidiană, care abordează diverse tematici (istorie, S.F., benzi desenate, etc.)

Scopul activității

Lecturiada 24 este un club de carte dedicat elevilor de gimnaziu, preocupati sa descopere permanent carti noi prin care se deschid noi orizonturi ale cunoasterii. Clubul de Lectura isi propune atragerea copiilor spre taramul fermecat al cartilor, prin incurajarea lecturii, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, a imaginatiei si a creativitatii.

Obiectivele educaționale ale activității

Lecturiada 24 isi propune incurajarea lecturii in randul elevilor de gimnaziu, dezvoltarea competentelor de comunicare, interrelationarea, promovarea spiritului liber si creativ in vederea sustinerii unui punct de vedere si argumentarea acestuia, valorizarea empatiei si a imaginatiei fara limite.

Relevanța activității

Membrii Clubului de lectura au dovedit implicare in cadrul proiectului, seriozitate si responsabilitate in lectura, interes si placere pentru a lectura noi carti. elevii inscrisi s-au remarcat atat in cadrul activitatilor scolare prin rezultate deosebite si implicarea in proiecte pe echipe, dar si la anumite concursuri si olimpiade scolare, obtinand rezultate foarte bune. Cea mai importanta realizare a clubului este apropierea copiilor de universul cartilor, invatandu-i de mici care este valoarea pe termen lung a acestora. Cu totii au devenit supercititori si participa cu placere si interes la fiecare intalnire a Lecturiadei.