Descriere

Prin această activitate am reușit să le arăt elevilor mei și spectatorilor noștri modul în care își petreceau timpul liber tinerii necăsătoriți în serile de iarnă.
Șezătoarea a avut loc în sala de sport a școlii, sală care a fost transformată într-o odaie din vremea bunicilor. Cu ajutorul mămicilor și bunicilor am reușit să ne transpunem în trecut .
Elevii au îmbrăcat costumul popular și pot să spun cu mândrie că au fost foarte încântați. În prealabil au avut de învățat un rol, fiecare purtând nume autentice românești: Ion, Floarea, Tavifta, Maria, Petre, George, Vasile etc. Am făcut repetiții timp de 2 săptămâni învățând jocuri care se țineau în serile de șezătoare, descântece pentru îndepartarea farmecelor, cântece populare din folclorul zonal, jocuri populare.
Activitatea a avut caracter interdisciplinar, iar obiectivele propuse au fost realizate 100 %.

Scopul activității

Păstrarea tradițiilor și obiceiurilor satului românesc.

Obiectivele educaționale ale activității

Cultivarea atitudinii pozitive față de tradiția strămoșească.

Relevanța activității

Activitatea a avut un impact pozitiv în rândul elevilor, dar și în rândul celor prezenți. Rezultatele așteptate au fost pe măsură deoarece am reușit să implic cea mai mare parte din comunitatea penticostală, aceasta fiind extrem de reticentă la astfel de activități.