Descriere

„Jocul, turnul de control al copilăriei” este un proiect dedicat elevilor din învăţământul primar care a pornit din dorinţa de a realiza activităţi cât mai atractive cu elevii, determinându-i astfel să participe activ la orele de educaţie fizică. Activităţile au fost realizate atât în cadrul orelor de educaţie fizică, dar şi în timpul liber şi în perioada vacanţelor. Am organizat în fiecare an diferite evenimente în care jocurile dinamice au fost prezente, iar în acest an şcolar am desfăşurat mai multe activităţi online în care elevii au făcut mişcare într-un mod plăcut sau au fost iniţiaţi în jocul de şah. În data de 5 decembrie, elevii din clasa pregătitoare, dar şi mai mulţi profesori din Botoşani au participat activitatea online numită ,,Desfăşurarea lecţiilor de educaţie fizică în sistem online cu ajutorul jocurilor dinamice şi activităţilor ludice”.
Elevii au pregătit pentru lecţie două jucării de pluş cu care au făcut diverse exerciţii şi jocuri. Fiind în prejma sărbătorilor de iarnă, ora a fost condusă tot cu ajutorul a două jucării, care îi reprezentau pe Moş Nicolae şi pe Moş Crăciun, iar pentru a-i surprinde plăcut pe copii, dar şi pentru a-i atrage să facă mişcare, jucăriile au fost transformate în personajele reale, atât de iubite de copii. Mai mult, cei doi moşi au făcut exerciţii fizice împreună cu elevii, producând astfel multă veselie. Activitatea a fost înregistrată video, cu acordul părinţilor. După finalizarea lecţiei activitatea a continuat cu prezentarea unui material despre importanţa jocurilor dinamice şi discuţii despre acest subiect.
O parte din jocurile utilizate în lecţie au fost descrise în cartea ,,Jocuri dinamice pentru toate anotimpurile” pe care am elaborat-o împreună cu alţi colegi şi pe care am oferit-o şi încă o oferim gratuit cadrelor didactice, atât în format electronic, cât şi în varianta tipărită.
http://sport-relax-botosani.ro/wp-content/uploads/2018/03/Jocuri-dinamice-pentru-toate-anotimpurile.pdf
Activitatea este menţionată ca exemplu de bună practică pe site-ul Şcolii Gimnaziale ,,Grigore Antipa”, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani dar a fost prezentată şi în presa locală.
https://stiri.botosani.ro/stiri/educatie/video-surprize-in-ora-online-a-unui-cadru-didactic-din-botosani-mos-nicolae-si-mos-craciun-s-au-antrenat-la-o-ora-de-educatie-fizica-online-.html