Descriere

Proiectul constă în crearea de materiale originale precum fișe de lucru interactive și clasice, teste cu feedback imediat sau din partea profesorului, lecții interactive de învățare prin explicații sau descoperire, jocuri didactice, subiecte examene, informații referitoare la examene precum calendar sau programă și postarea lor pe site-ul www.invatamate.com.
O variantă a site-ului( existent atunci pe platforma gratuită google) a fost apreciat și recompensat cu premiul 1 în cadrul unei competiții denumită Best Content for kids în anul 2013.
Ideea de a creea materiale proprii a venit în momentul în care am început să predau elevilor cu deficiențe care erau școlarizați la domiciliu. Pentru aceștia am început să creez aplicații(jocuri) care se puteau adapta la nivelul lor prin modificare unor parametrii ai programului.
Un pas înainte l-am făcut când a trebuit să predau la simultan și nu aveam timpul necesar de a mă ocupa concomitent de clase. Am creat astfel lecții ce pot fi parcurse individual de elevi în ritmul propriu și care să conțină feedback astfel încât elevul să își poată aprecia nivelul de asimilare. Am adunat o parte din materialele create pe site-ul www.invatamate.com materiale ce s-au dovedit extrem de utile și colegilor mei care au putut folosi materialele în această perioadă de pandemie.

Scopul activității

Crearea unei baze de date gratuite, formată din materiale didactice utile elevilor, părinților, cadrelor didactice sau pasionaților din toată țara și nu numai, care se poate autosusține financiar prin forma de prezentare cu ajutorul adsens.

Obiectivele educaționale ale activității

– Dezvoltarea cunoștințelor matematice în contexte variate;
– Învățarea prin descoperire;
– Autoevaluarea.

Relevanța activității

Lecția aflată la adresa http://www.invatamate.com/Lectii/Clasa6/drparintsecprop.html este un exemplu prin care elevii reușesc să învețe și să deducă singuri proprietăți ale unor așezări geometrice fără ajutorul profesorului. Acest tip de lecții permit elevilor să acumuleze cunoștințe pe care le pot apoi aplica în exerciții precum cele de la adresa http://www.invatamate.com/Testesiex/Clasa6/Teste/paraleleintsecanta1.html sau http://www.invatamate.com/Testesiex/Clasa6/Exercitii/drparsec1.html . Astfel de activități s-au dovedit foarte utile mai ales în contextul pandemiei, când interacțiunea directă a fost dificilă în multe cazuri.