Descriere

Proiectul „Îndemânare și talent în estetică” reprezintă un concurs adresat elevilor din învățământul gimnazial și liceal, care vizează și elevii aflați în situații de risc. Acesta cuprinde cinci secțiuni și anume:
Secțiunea I. Manichiura fantezie,
Secțiunea II. Coafura fantezie,
Secțiunea III. Prezentări PPT – Coafuri pentru evenimente speciale,
Secțiunea IV. Prezentare obiecte vestimentare și accesorii,
Secțiunea V. Artă și design industrial –confecții metalice.

Datorită elementelor de inovare didactică, acest proiect stimulează dezvoltarea creativității, iar elevii devin tot mai motivați și pun suflet în produsele realizate de către ei. Astfel, copii doresc să participe în fiecare an la acest tip de activități, schimbul de experiență și prieteniile legate în cadrul grupului stimulându-le spiritul de echipă, capacitatea de comunicare, dar și competențele tehnice, matematice, sociale și civice.

Scopul activității

Formarea de atitudini, aptitudini și comportamente corecte privind dezvoltarea creativității estetice, atitudinea față de invățare și prestarea unor activități manuale.

Obiectivele educaționale ale activității

– Educarea competențelor estetice pentru atingerea unui ideal estetic interdisciplinar
– Educarea și conștientizarea elevilor cu privire la importanța asigurării sănătății și aspectul estetic al corpului omenesc

Relevanța activității

La început au participat un număr redus de elevi, dar foarte bine implicați în activitate din punct de vedere calitativ. Rezultatele obținute au fost atinse si de către elevii aflați în situații de risc, pe care i-a ajutat să își urmeze visul. Pe măsura expansiunii proiectului, am participat la concursul de postere ,,Antitutun” în urma căruia 25% dintre elevii participanți au fost premiați (locul I., II., III.,), restul elevilor primind Mențiune sau Diplomă de participare. De asemenea, în cadrul acestui proiect am trimis spre publicare articole la Revista Tehnică și la Ziarul Național Esențial în Educație.