Descriere

In saptamana mondiala a spatiului cosmic, 4-10.10.2018, am desfasurat urmatoarele activitati: ’’Calatorie in cosmos”- prezentarea unor filmulete care ilustreaza cum traieste un cosmonaut in spatiu, „Soarele, centrul Sistemului nostru Solar”- unde elevii au completat fise de lucru si au desfasurat diferite jocuri,”ln lumea cosmosului”- acestia au realizat desene si compuneri despre cum vad ei spatiul. Tot in aceasta perioada au fost confectionate „rachete” din materiale reciclabile si o excursie la Observatorul Astronomic „ Victor Anestin” si Vivariul Bacau.

Scopul activității

Constientizare importantei explorarii spatiale si valorificarea potentialului creator al elevilor despre tainele Universului, stimuland dezvoltarea gandirii critice si creative in vederea promovarii dialogului si cooperarii.

Relevanța activității

Multi parinti ai elevilor sunt plecati la munca in strainatate (aproximativ 70 de elevi au un parinte sau ambii parinti) si o mare parte din parintii elevilor din scoala noastra traiesc din alocatiile copiilor si din ajutoare sociale, de aceea ei participa in numar foarte mare la activitatile extracurriculare si extrascolare {excursia la Planetariul Bacau fiind sponsorizata)