Descriere

Pentru cultivarea imaginației și integrarea caracterelor interactive în sensul dezvoltării obiectivului vizat, am colaborat cu elevii pornind de la povestea “Degetica” (CLR) prin aplicația edpuzzle (https://edpuzzle.com/media/605c8b9af2f259427794cbcd), urmând ca apoi să realizăm un ghiveci de flori ornat cu enunțuri referitoare la personajul principal. În continuare, am vizionat un videoclip despre părțile componente ale plantei și rolul lor (MEM), ocazie cu care am sedimentat informații utile folosind aplicația wordwall. (https://wordwall.net/ro/resource/18597352) Am realizat o seră plantând semințe fie în ghivece, fie într-o pungă cu vată. Timp de 6 săptămâni elevii clasei pregătitoare au îngrijit, observat, comparat, completat un jurnal al plantei și au postat fotografii în google classroom. Concluziile le-au prezentat elevilor de aceeași vârstă din altă localitate. La final, elevii au dorit să le replanteze în grădinile bunicilor și au creat în echipă câte un obiect din materiale reciclabile. Impactul a fost unul pozitiv. Un elev a spus că “a reusit să îngrijească și să crească o plantă, precum a fost și el îngrijit”. Proiectul l-am prezentat pe blogul SDC2 destinat lui STEM Discovery Campaign 2021.
(https://blogs.eun.org/sdw-blog/2021/04/29/the-life-cycle-of-a-plant/?fbclid=IwAR2imKr9uBPak6NMXAPX6qUiZEABnQwXdEyfOlmYWbLeyV-pQX3e36HuCMA)
Acest proiect vine în contact cu lumea care-i înconjoară și-i responsabilizează, le dezvoltă curiozitatea și respectul faţă de natură.