Descriere

Pentru a marca evenimentele importante pentru poporul nostru pe care fiecare elev are datoria sa le cunoască, in cadrul orelor de educaţie muzicala, prin activităţi organizate cu ocazia evenimentelor istorice si culturale, am găsit metode moderne pentru a ii apropia mai uşor de ceea ce inseamna cultura, civilizaţie, unitate si diversitate. In proiectul de fata va voi prezenta câteva metode cum ar fi: Sărbătorirea in fiecare an a zilei de 1 Decembrie, prin realizarea de spectacole muzicale si prezentări istorice si, o noutate devenind chiar tradiţie, realizarea de flash-mob-uri, marcând un eveniment important. Bineînţeles, nu am uitat tradiţiile si obiceiurile de sărbători, realizarea serbărilor de Crăciun fiind nelipsite, însoţite de colinde si cântece de iarna, recitări de poezii, dansuri, obiceiuri traditionale – Plugusorul etc

Scopul activității

Dezvoltarea comunicării, colaborării , dezvoltare personala si artistica

Obiectivele educaționale ale activității

  • îmbogăţirea cunoştinţelor despre patrimoniul naţional, semnificaţia evenimentelor promovate, lucrul in echipa, unitate, diversitate.
  • îmbogăţirea cunoştinţelor istorice, muzicale și culturale.
  • Relevanța activității

    Unul dintre obiectivele menţionate anterior este acela de a valoriza potenţialul elevilor aflaţi in dificultate, prin diverse strategii, in cadrul activităţilor. Nu de puţine ori, am avut ocazia sa lucrez cu elevi din medii defavorizate (copii lasati in grija bunicilor, fara indrumare parentala adecvata), elevi de etnie rroma (la care fenomenele de autoexcludere sau excludere au afectat procesul educativ), dar mai ales cu mulţi elevi care nu sunt trecuţi in nicio categorie de risc, dar sunt demotivati sa participe la activitatea şcolara.