Descriere

Festivalul îşi propune valorificarea celor mai reușite producţii dramatice ale elevilor şi profesorilor pasionaţi de teatru într-o competiţie devenită tradiţională şi respectată pentru calitatea spectacolelor selecţionate în finală şi pentru obiectivitatea evaluării. Spre deosebire de majoritatea celorlalte competiţii de gen, Festivalul Alter Ego se adresează trupelor de teatru din şcolile generale (nivel primar şi gimnazial). Începând cu anul 2012, organizatorii şi-au propus diversificarea activităţilor prin realizarea unui Anuar şi a unei Expoziţii de imagine şi bandă desenată.

Evenimentul, în ansamblu, răspunde cerinţei de a se crea un cadru de manifestare a talentelor artistice complexe ale elevilor într-o competiţie de ţinută şi tradiţie, susţinută an de an de către comunitatea locală turdeană. Partenerii tradiționali sunt Primăria, Teatrul Municipal ”Aureliu Manea” Turda, Colegiul ”Emil Negruțiu” și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda. După o etapă de selecție pe baza unei înregistrări video, cele mai reușite spectacole sunt invitate pe scena teatrului municipal din Turda pentru participarea la Finală.

Scopul activității

Organizarea unui eveniment cultural complex care să atragă elevii spre arta teatrului.

Obiectivele educaționale ale activității

  • Organizarea unui eveniment care să pună în valoare munca elevilor şi a profesorilor implicaţi în trupele de teatru şcolar;
  • Publicarea unui volum care să cuprindă texte dramatice destinate trupelor de teatru şcolar;
  • Promovarea textului dramatic prin desen şi bandă desenată.
  • Relevanța activității

    Activitățile proiectului sunt accesibile tuturor categoriilor de elevi, inclusiv celor aflați în situații de risc.