Descriere

Într-o lume în care tehnologia acaparează universul copilăriei, copiii sunt privaţi de mişcarea atât de necesară corpului şi dezvoltării sale armonioase. Tumultul de energie deţinut de copii şi larga diversitate prin care ea se manifestă ne responsabilizează în a le oferi alternative în vederea dezvoltării armonioase şi integrarea optimă a copiilor în colectivitate şi apoi în societate.

Astfel, formând echipe de cheerleading, elevii noştri, înainte de a ajunge iar în faţa manualului sau a calculatorului, se relaxează prin mişcare pe ritmuri de dans. Antrenamente săptămânale, participări la concursuri, campionate, la workshop-uri sunt activitățile importante ale acestui proiect.

Din pasiunea pentru cheerleading și pentru a impulsiona sportivii spre mai mult, în colaborare cu colega mea, profesor învățământ primar – Amelia Cosmina Uifălean , am inițiat și coordonat concursul Cupa Școlii „Gheorghe Șincai” Florești. Concursul a ajuns la a VII-a ediție, fiind înscris în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2019, concurs de majorete și dans modern, unde, anul acesta, au participat 1351 de sportivi din țară.

Partenerii proiectului:
1. Consiliul Local Floreşti
Adresă poştă electronică /Site : www.floreşti-cluj.ro
Persoană de contact: Petru Horea Şulea, primar
2. Asociaţia de Majorete din România
Persoană de contact: conf.dr. Mihai Kiss, preşedintele asociaţiei.
3. Cheeleading Szabadidő Sportszövetség
Adresă poştă electronică: hungary.ecc@gmail.com
Persoană de contact: Rita Kovacsik, instuctor international de cheerleading (Echipa ELTE Budapesta), face parte din Comisia Europeană de Atleți
4. Clubul „Sportiv Hayashi Activ” Floreşti
Adresă poştă electronică /Site:www.floresti-cluj.ro, adyfloresti@yahoo.com
Persoană de contact: Adrian Gherman, preşedinte.
5. Cabinet Medical C. Butanu
Adresă poştă electronică: butanuclaudia@yahoo.com
Persoană de contact: dr.Claudia Butanu, medic de familia Floreşti.
6. Societatea Naţională de Cruce Roşie din România Filiala Cluj
Persoană de contact: ec. Simona Bratu, director.

Scopul activității

Scopul principal al proiectului este promovarea unui stil de viaţă sănătos, încurajarea şi promovarea mişcărilor de cheerleading, conştientizarea elevilor de beneficiile și importanța practicării exerciţiului fizic.

Obiectivele educaționale ale activității

  • Dezvoltarea aptitudinilor bio-psiho-motrice şi formarea capacităţii elevilor de a acţiona asupra acestora în vederea menţinerii permanente a stării de sănătate;
  • Manifestarea spiritului de echipă şi competiţie de către toţi participanţii la concurs, pe tot parcursul concursului;
  • Promovarea acestui sport atât în comunitatea locală, cât şi pe plan naţional, prin organizarea de workshop-uri şi seminarii de mai multe ori într-un an şcolar.
  • Relevanța activității

    Deoarece cheerleading-ul este un sport de echipă pentru a intra în concurs toți membrii echipei trebuiau să fie prezenți, inclusiv elevii aflați în situații de risc au fost motivați să nu părăsească echipa, să participle permanent la pregătirile desfășurate după programul școlar (antrenamentele săptămânale), astfel observându-se chiar și o îmbunătățire a participării la cursurile școlare din partea acestora.

    O elevă cu CES (probleme auditive) din echipă, a dorit să participe la concursuri atât cu echipa, cât și individual (acolo unde existau și secțiunile aceastea), și m-am bucurat deoarece am reușit să integrez astfel de elevii dar nu în ultimul rând pe cei din familii cu o situatie materială precară și fără posibilități care nu s-au gândit niciodată că vor ajunge să viziteze alte țări.