Descriere

S-au organizat excursii gratuite care i-au ajutat pe copii sa petreaca timp de calitate impreuna, sa fie mai uniti, sa construiasca relatii frumoase cu colegii si cu profesorii (30 de copii au mers in excursie la Sinaia, 100 de copii au participat la Festivalul Bucurie in Miscare la Ramnicu Valcea, 40 de copii au vizitat Sanctuarul de ursi Libearty de la Zarnesti, 33 de copii au mers in excursie la Bucuresti unde au vizitat Gradina Botanica, Muzeul Antipa si Delegatia Comisiei Europene in Romania). Alti 6 copii vor merge la Festivalul International de Teatru de la Sibiu pentru a vedea gratuit un spectacol. S-au adus in scoala peste 500 de carti care pot fi imprumutate de copii. In plus, s-au organizat activitati educative atractive, cu invitati: Scolari in Siguranta, Despre banci si bani, Hour of Code, sesiuni informative despre cei 3R, curs de prim ajutor.

Scopul activității

„Zâmbet în educație” are scopul de a face scoala mai atractiva pentru elevi, de a-i face sa isi doreasca sa vina la scoala si de a-i implica mai mult in crearea de activitati frumoase.

Obiectivele educaționale ale activității

  • Sa imbunatateasca abilitatile copiilor de a lucra in echipa, atat in scoala cat si in afara comunitatii locale.
  • Sa creeze contexte noi de invatare pentru copii, in care acestia sa experimenteze sau sa aplice informatiile teoretice invatate la scoala (geografie, istorie, fizica, biologie, muzica, arte plastice, matematica, limba romana, limba engleza, TIC, etc).
  • Sa imbunatateasca increderea in sine si stima de sine in randul copiilor din Crizbav – comunitate foarte saraca si marginalizata, in care majoritatea copiilor abandoneaza scoala
  • Relevanța activității

    La toate activitatile au participat atat elevii cu CES din scoala, cat si cei care provin din familii foarte sarace, cu risc mare de abandon scolar. Majoritatea copiilor nu mai fusesera niciodata intr-o excursie.

    In plus, au aparut si copii din comunitate care nu mai sunt in scoala, care scriu ca isi doresc sa participe la activitatile scolii pentru a-si face amintiri frumoase impreuna cu copiii care au reusit sa continue scoala. Dupa excursia de la Ramnicu Valcea, a aparut un copil care a intrerupt scoala dupa terminarea clasei a VII-a cu urmatorul mesaj:”Buna seara! Mă scuzați că vă deranjez la ora asta. Eu sunt Mara, sunt o elevă de anul trecut, nu cred ca mă cunoașteți…. Mi-ar face plăcere să particip și eu la evenimentele organizate de Școala Gimnazială Crizbav, ar fi o mare bucurie pentru mine ca dumneavoastră să acceptați să ne facem niște amintiri frumoase … pentru noi toți. Eu și colegii ne cunoaștem din clasa a cincea, am petrecut multe clipe frumoase împreună. Și dacă nu se poate, vă înțeleg, dar sper și mă rog din tot sufletul să acceptați. Vă mulțumesc din suflet. Îmi cer scuze dacă v-am deranjat la ora aceasta! ”

    Pe pagina de facebook „Jurnal de Fizica” pe care postez povesti din scoala si incerc sa inspir si alte scoli sa dezvolte activitati similare, au aparut multe comentarii ale copiilor, parintilor, colaboratorilor si altor oameni din comunitate. Pe aceasta pagina sunt postari care au depasit 50.000 de cititori.