Descriere

Fiecare copil are in fata un cerc in care sunt asezate jetoane cu litere, cifre, silabe sau notiuni, din care el va alege acel jeton care respecta cerinta data.
De exemplu: Fiecare copil are in cercul sau cifrele 4, 9, 1, 0. Se comanda executarea de miscari: Mainile pe umar!, Mainile sus!, Mainile in fata!, Formeaza cel mai mare numar par! Castiga cei mai atenti si mai rapizi. Recompensele sunt : abtibilduri, jetoane,etc. Cand se comanda mai multe miscari, creste emotia jucatorilor, suspansul si bucuria reusitei va fi mai mare. Când jocul se repetă cu aceeași cerință, sigur vor fi mai atenti și mai rapizi cei care au pierdut în prima runda. Jocul se poate folosi la orice disciplina, se poate desfasura individual, in perechi, in echipa. Cerintele sunt in functie de continuturile fiecarei discipline.

Scopul activității

Desfasurarea de activitati atractive pentru fixarea si consolidarea cunostintelor prin jocul ”D.C.” – „Din cerc” in vederea inlaturarii insuccesului si absenteismului.

Obiectivele educaționale ale activității

  • Sa isi dezvolte atentia;
  • Sa isi fixeze,consolideze si evalueze cunostintele in mod atractiv;
  • Sa dezvolte deprinderea de a colabora cu colegii;
  • Sa isi dezvolte spiritul competitiv;
  • Relevanța activității

    Elevii scolii noastre au posibilitati materiale minime. Unii copii locuiesc cu bunicii, parintii fiind plecati la munca in strainatate. Una dintre mame nu stie sa citeasca si sa scrie. Prin urmare, copiii nu au de cine sa fie ajutati la teme. Pregatire suplimentara se face doar la scoala. Rezultatele se datoreaza doar efortului lor propriu, de aceea am incercat si prin jocurile de acest fel sa fac scoala mai atractiva. Pentru acesti copii, scoala este un loc placut, distractiv, din care invata sa ajute, sa fie ajutati, sa colaboreze, sa comunice, sa se comporte, sis a stie multe lucruri interesante.