Descriere

Concursul de creație plastică intitulat ”Curcubeul din sufletul meu” face parte dintr-un proiect mai amplu, a cărui inițiere a fost generată din dorința de a susține ideea că elevii rromi nu sunt diferiți de ceilalți elevi și nu reprezintă o povară a societății. Astfel, s-au semnat paisprezece acorduri de parteneriat cu școli din județul Bihor. Concursul urma să aibă loc la sfârșitul lunii martie 2020 însă, din cauza pandemiei acțiunea nu s-a putut desfășura. Cu acordul ISJ Bihor, a fost reprogramat și s-a desfășurat în mediul online, in data de 15 mai 2020. Elevii au trimis lucrările artistico-plastice cadrelor didactice coordonatoare, care le-au postat pe paginile de Facebook ale școlilor. Jurizarea s-a făcut tot online, în funcție de numărul de like-uri primite de fiecare lucrare în parte, în data de 15 mai, între orele 8:00-20:00.

Scopul activității

Cultivarea și valorificarea competențelor creatoare ale copiilor rromi din școlile participante la proiect (14 școli din județul Bihor)

Obiectivele educaționale ale activității

Stimularea creativității participanților
Cunoașterea și respectarea diferențelor interculturale
Educarea dragostei, respectului și admirației față de semeni

Relevanța activității

Concursul a avut un impact important asupra dezvoltării personale și motivaționale a elevilor rromi, deoarece aceștia au conștientizat că și ei sunt talentați și apreciați de comunitatea educațională și locală în care trăiesc și învață.