Descriere

Rubrica blogului, dedicată elevilor de gimnaziu, are un conținut care îmbină tematica programei în vigoare cu activități adaptate în funcție de nevoile și de preferințele elevilor mei (am efectuat un sondaj în acest sens, iar activitățile au ținut cont de răspunsuri) . Fiecare fișă este însoțită de suport audio franceză-română, fiind accesibile tuturor elevilor de nivel începător. Metodele folosite sunt atât clasice, cât și noi, bazându-se pe ludic și vizând achiziționarea cunoștințelor într-un mod pragmatic, elevul fiind implicat activ în toate activitățile propuse.
Accesul materialelor se poate realiza prin intermediul blogului (https://cristina-stefan.com/category/cours-de-francais/francais-pour-collegiens/), fiind postate în paralel și pe classroom. De asemenea, toate materialele postate sunt promovate instant prin Facebook, Google+, Instagram, Twitter, Pinterest, asigurând o cât mai largă vizibilitate.

Scopul activității

Învățarea limbii franceze

Obiectivele educaționale ale activității

Dezvoltarea competențelor de înțelegere orală, producerii de mesaje orale și scrise, competențelor de lectură în limba franceză

Relevanța activității

Rezultate: peste 1000 de accesări ale materialelor postate pe blog, 60 elevi de gimnaziu beneficiari ai lecțiilor postate pe blog, 20 cadre didactice și 30 părinți și bunici activi în mod curent pe blog, 285 de urmăritori, peste 30 de articole si fise de lucru audio si format scris. Impactul acestor materiale și al acestei metode de învățare a unei limbi străine rezultă din multitudinea de accesări și feed-back-uri pozitive, precum și din rezultatele elevilor cuantificate în notele de la clasă, interesul crescut pentru învățarea limbii franceze (testimoniale, marturii)