Descriere

CARTEA MEA este un proiect care a luat naștere din dorința de a-i face pe elevi să citească cât mai mult. Elevii au primit provocarea de a fi ei înșiși autori de carte fără să li se impună o temă, un număr de pagini sau sarcini, ceeea ce trebuiau să respecte fiind regulile de redactare.
După ce au pregătit conținutul (creații literare, rebusuri, cvintete, desene), elevii s-au documentat despre DRUMUL CĂRȚII, dând dovadă de creativitate și originalitate au selectat cu grijă informațiile și le-au ordonat potrivit cuprinsului.
Conținuturile cu caracter interdisciplinar, bogate și din diverse domenii, au fost prezentate cu emoție de fiecare elev, momentele au fost filmate și au produs bucurie atat în rândul elevilor cât și al părinților.

Scopul activității

Implicarea elevilor în experiențele de învățare, în activitățile extrașcolare și extracurriculare.

Obiectivele educaționale ale activității

– Dezvoltarea competențelor literare și artistice;
– Creșterea motivației școlare, creșterea stimei de sine, a încrederii în propria persoană și în competențele deținute.

Relevanța activității

Elevii au reușit să-și pună în valoare abilitățile, să creeze texte originale interesante, au participat cu interes la lansări de carte ale unor scriitori consacrați și au fost mândri să prezinte propria carte. Proiectul le-a insuflat elevilor bucuria de a învăța/citi, de a înțelege și descoperii lumea în care trăim și a generat progres școlar la nivelul clasei.