Descriere

Scopul activității principal al activității este dezvoltarea creativității.
Obiectivele educaționale ale activității sunt dezvoltarea capacității de a comunica, dezvoltarea spiritului de echipă, dezvoltarea personală, implicarea elevilor în activități care să răspundă intereselor lor, punând în valoare capacitățile și competențele acestora din diferite domenii, stimularea curiozității pentru artă și pentru cultura europeană.
Proiectul a fost inițiat în vederea sărbătorii Săptămânii Francofonie. Benzile desenate au
fost create în limba franceză pornind de la cele zece cuvinte ale francofoniei 2020, respectiv 2021 folosind metode tradiționale (acuarele, creioane colorate, etc.) dar și digitale (Cartoon Draw Cam, Pics Art, Krita, Canva).
Competențele vizate sunt:
-Participarea la proiecte de grup în care se elaborează, cu sprijin, mesaje scurte
-Manifestarea disponibilității pentru schimbul de mesaje scrise simple
-Depășirea fricii de eșec în redactare / schimbul de mesaje scrise
Rezultatele activității au fost două expoziții. Cea din 2020 a putut fi vizitată de elevii Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”( facebook.com/infopedadeva ), iar cea din 2021 a avut loc online pe blogul alinabonta.blogspot.com. (prezentare canva ).
Expoziția din 2021 a fost promovată pe site –ul Organizației Internaționale a
Francofoniei ( 20mars.francophonie.org ).
S-a realizat de asemenea două RED pentru liceu ‚La Chanson dans la Classe de Fle’ și ‚La
Simulation dans ma classe de Fle’ ( RED ), acestea putând fi folosite de asemenea și la gimnaziu și adaptate în contextul benzilor desenate ( simulation-globale-dans-la-classe )