Descriere

Platforma educațională ASQ (www.asq.ro) aplică metode tehnologice inovatoare adaptate la sistemul educațional românesc. Ea ajută elevii, pe de o parte, să parcurgă, în ritmul lor, un traseu educațional personalizat prin funcționalități specifice de învățare autonomă, dar ajută și profesorii în optimizarea modului de lucru cu elevii prin module digitale de învățare asistată. Părinții pot, de asemenea, să urmărească evoluția copiilor.
Platforma oferă profesorilor posibilitatea de a lucra diferențiat cu elevii, iar aceștia reușesc să-și depășească nivelul de performanță. Avem exemple de elevi care se aflau în pragul repetenției, dar datorită lucrului efectiv pe platforma ASQ, au reușit să dobândească achizițiile cognitive necesare promovabilității.

Scopul activității

Facilitarea activităţilor educative prin utilizarea de instrumente şi tehnologii inovatoare.

Obiectivele educaționale ale activității

– Dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor şi profesorilor
– Observarea progresului individual al elevilor
– Eficientizarea timpului utilizat în procesul instructiv – educativ

Relevanța activității

Platforma ASQ ajută elevii să învețe într-un mod dinamic și interactiv, să urmărească lecții video în ritmul lor, să rezolve exerciții și teste cu verificare automată și feedback instant și le oferă o experiență de învățare gamificată ce îi motivează să obțină puncte și medalii virtuale. Profesorii au, prin platforma ASQ, o unealtă eficientă de lucru prin care pot urmări activitatea elevilor în timp real, pot da teme și lucra diferențiat, urmărind cu ușurință progresul individual al fiecărui elev, toate aceste aspecte fiind aproape imposibil de realizat în modelul clasic de predare învățare.