Descriere

Activitatea a constat în crearea unor materiale didactice în format electronic, folosite la clasă în orele de predare. Acestea facilitau actul de învăţare pentru elevii cu CES pe care îi aveam, dar şi elevi tipici. Apoi am creat site-ul „Agenda învăţătorului” pentru a posta materialele şi a da posibilitate elevilor mei, părinţilor, dar şi altor persoane interesate, să-l acceseze. El conţine materiale în format electronic pentru disciplinele de bază şi rezultatele muncii de la clasă. L-am folosit ca mijloc de informare. Materialele au fost structurate pe clase şi discipline de învăţământ, astfel încât să fie găsite cu uşurinţă.
Pentru munca suplimentară am posta modele de subiecte de la diferite concursuri precum şi lecture suplimentare. Parteneriatul cu părinţii era activat printr-un grup de facebook.
Astfel, a apărut site-ul Agenda învăţătorului, adresa http://agendainvatatorului.ro

Scopul activității

Crearea şi distribuirea gratuită a unor resurse educaţionale folosind un site personal.

Obiectivele educaționale ale activității

  • Dezvoltarea capacităţii elevilor de a accesa informaţia în format electronic ;
  • Realizarea unor proiecte folosind postarea unor materiale ajutătoare;
  • Stocarea unor proiecte educative participante la concursuri naţionale şi judeţene;
  • Folosirea de către părinţi şi elevi a modelelor de subiecte de la concursurile naţionale şi judeţene;
  • Învăţarea cu uşurinţă de către elevi a cântecelor de Crăciun, 8 Martie etc. folosind PPT-urile dar şi PPT-urile transformate în video ;
  • Dezvoltarea ritmului citirii, a lecturii suplimentare, folosind resursele digitale postate;
  • Ajutorarea elevilor cu CES şi a părinţilor acestora;
  • Distribuirea gratuită a materialelor didactice realizate pentru a putea fi folosite şi de alte cadre didactice din ţară (ppt-uri, diplome, modele teste, etc.);
  • Sfaturi pentru părinţi prin distribuirea unor materiale de la psihologi.
  • Relevanța activității

    Am avut elevi cu risc din următoarele categorii : elevi cu CES ( trei), elevi cu părinţi plecaţi în străinătate (trei), familii monoparentale (patru) si o fetiţă din Siria. Restul părinţilor lucrau, dar nu aveam mame casnice. Mamele cu serviciu au mai puţin timp liber, deci site-ul le era extrem de util.

    Acest site a fost util pentru eleva mea din Siria care s-a transferat la noi în clasa a II a. Nu stăpânea prea bine limba română, iar un mare ajutor a fost învăţarea prin muzică.

    O altă categorie de elevi au fost cei cu părinţi plecaţi în străinătate. Ei locuiau cu bunicii, iar procurarea cărţilor de lectură se făcea mai dificil. Învăţarea cu ajutorul calculatorului a fost metoda cea mai bună.

    Tuturor elevilor mei le-a folosit, iar împreună am creat lucruri frumoase.